De sloopwaarde van een auto, hoe wordt dat bepaald? Uw auto kampt met mankementen die niet meer te repareren zijn. Ondanks dat het emotioneel ingewikkeld is om afscheid te nemen van uw wagen, is het verstandig om uw sloopauto te verkopen. Wat is echter de sloopwaarde van uw auto, en hoe verloopt het proces rondom de verkoop van de oude auto? De Mars is gespecialiseerd in het inkopen en recyclen van sloopauto´s. Op ons bedrijventerrein in Zwolle beschikken wij over een terrein van maar liefst 9000 m2 met sloopauto´s. Neem gelijk contact op voor meer informatie over de waarde van uw sloopauto.

  Wij geven altijd een goed bedrag voor uw sloopauto of schadeauto. Verstuur het formulier voor een snelle indicatie.
  ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald Liever direct iemand spreken? Bel dan 0611415568

  Sloopwaarde auto bepalen: wanneer heeft u een sloopauto?

  Voor de sloopwaarde auto bepalen is het eerst van belang om vast te stellen wat een sloopauto precies is. Een sloopauto kan op twee manieren total loss worden verklaard, namelijk technisch en economisch total loss:

  • Technisch total loss

   Als een auto technisch total loss wordt verklaard, betekent dit dat de auto zodanig is beschadigd dat repareren onmogelijk is. Voorbeelden hiervan zijn schade door een zwaar auto-ongeluk of een uitgebrande auto. Het chassis of de carrosserie zijn daarbij niet meer te herstellen om ervoor te zorgen dat u veilig de weg op kan. U heeft bij een technisch total loss geen andere optie dan uw auto naar de sloop te brengen.

  • Economisch total loss

   Bij een economisch total loss geldt dat de auto nog wel te repareren is, maar dat de kosten daarvan fors hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Oudere auto´s beschikken veelal over een lagere dagwaarde, waardoor deze wagens snel economisch total loss worden verklaard. Bij een auto die economisch total loss is heeft u een aantal keuzes. Zo kunt u uw auto behouden door de reparaties te laten uitvoeren. Zo kunt u na de APK-keuring veilig de weg op gaan. In de meeste gevallen kiezen auto-eigenaren er echter voor om deze auto naar de sloop te brengen. U hoeft dan immers geen hoge kosten te maken voor een wagen die minder waard is. Bovendien hoeft u voor uw oude auto geen autoverzekering of belastingen meer te betalen. Het bedrag dat u ontvangt voor uw sloopauto kunt u investeren in een nieuwe wagen.

  Wat krijg je voor een sloopauto?

  “Maar wat krijg je voor een sloopauto?”, is een veelgehoorde vraag. Veel mensen verwachten dat een sloopauto geen enkele waarde heeft. Niets is echter minder waar. Zo krijgt u voor de sloopwaarde auto in ieder geval de prijs van het oud ijzer, ook wel de schrootprijs genaamd. Daarnaast beschikt uw auto over diverse bruikbare onderdelen, die volledig gerecycled kunnen worden.

  Wat is de gemiddelde sloopwaarde auto?

  De gemiddelde sloopwaarde auto varieert enorm. Waar de sloopwaarde auto bij de ene wagen € 100,- is, levert een ander voertuig met gemak een bedrag van € 250,- op. De verschillende bedragen voor sloopauto´s hebben simpelweg te maken met de markt van vraag en aanbod. Als een zekere auto enorm geliefd is, krijgt u naar alle waarschijnlijkheid een hoger bedrag voor deze auto dan voor een voertuig dan minder in trek is. Bovendien is de sloopwaarde van de auto hoger bij voertuigen die zwaarder zijn en over meerdere waardevolle onderdelen beschikken.

  Factoren die sloopwaarde auto bepalen

  Meerdere factoren bepalen de sloopwaarde van de auto. Zo is niet alleen de actuele ijzerprijs van belang, maar ook bijvoorbeeld het bouwjaar, het gewicht en de staat van de auto. Het is daarom niet verstandig om alleen naar de gemiddelde sloopwaarde van de auto te kijken. Enerzijds kan dit er namelijk toe leiden tot u teleurgesteld bent over de waarde van de sloopauto, terwijl u anderzijds uw auto voor een te laag bedrag van de hand doet. Het kan namelijk zijn dat u bepaalde auto-onderdelen heeft die lastig te verkrijgen zijn op de markt. Autosloperij De Mars gaat daarom uit van een basiswaarde van de sloopwaarde met daarbij de waarde voor onderdelen en materialen die zeldzaam zijn. Bovendien is het automerk belangrijk voor de sloopwaarde auto berekenen. Zo is de waarde sloopauto uiteraard hoger voor een BMW dan voor een Fiat.

  Wat is de sloopwaarde van mijn auto?

  “Maar Wat is de sloopwaarde van mijn auto” echter, vraagt u zich waarschijnlijk af. Bij autosloperij De Mars ontvangt u minimaal € 150,- voor uw voertuig. De sloopwaarde van de auto is namelijk minimaal de schrootprijs. Hoewel de prijs voor oud ijzer kan wisselen, zijn de verschillen niet dusdanig groot dat er geen basisprijs mogelijk is. Als uw voertuig zo´n 1000 kilogram weegt, is de sloopwaarde auto minimaal € 100,-. Voor een zwaardere auto van circa 1500 kilogram, kunt u uitgaan van een waarde voor de sloopauto van € 150,-. Hierop geldt wel ene uitzondering als het gaat om een verbrande of gestripte auto. IJzer dat verbrand is, kan namelijk niet worden gerecycled. Een uitgebrand voertuig is dan ook minder geld waard. Ook dient de auto zo compleet mogelijk te zijn. Sommige mensen verwijderen bijvoorbeeld zelf de bumpers of de katalysator, aangezien zij deze op een nieuwe auto van hetzelfde type willen bevestigen. Zodra uw auto echter gestript is, beschikt de auto over minder bruikbaar gewicht. Dit heeft invloed op de sloopwaarde van de auto.

  Neem contact op met De Mars voor sloopwaarde auto berekenen

  Wilt u de sloopwaarde auto berekenen van uw voertuig? Neem in dat geval contact op met De Mars. Wij geven u een eerlijke prijs voor uw auto. We doen onderzoek naar het model van uw wagen en welke auto-onderdelen hiervan populair zijn. Aan de hand van het bouwjaar, de kilometerstand en de bruikbare onderdelen bepalen we een prijs. Kunnen bijvoorbeeld de airconditioning of autostoelen er prima meer door? Onze expert van De Mars bekijkt alle mogelijkheden en doet u een reëel bod. Vervolgens is het aan u om met ons in zee te gaan. Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 06-11415568 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur.

  Wil u uw auto naar de sloop brengen? 

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Uw persoonsgegevens:
   Gegevens van uw auto:
   Foto 1 (3mb) Foto 2 (3mb) Foto 3 (3mb) Foto 4 (3mb) ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald

   Openingstijden

   Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 18:00
   Zaterdag: 09:00-15:00

   Adres

   Autodemontagebedrijf De Mars
   Graham Bellstraat 13
   8013 PL ZWOLLE

   Tel: 038 - 4655323
   Fax: 038 - 4604046
   Email: info@marsparts.nl

   Marsparts.nl is onderdeel van Autodemontagebedrijf De Mars B.V. Zwolle
   Copyright © Autodemontagebedrijf "De Mars" B.V.