Uw schadeauto verkopen

Uw schadeauto verkopen gaat sneller en eerlijker bij De Mars, op Marsparts.nl. Als erkend demontagebedrijf kunnen wij tot 86% van het totale gewicht van uw schadevoertuig recyclen. Zo weten wij het maximum te halen uit elke auto en geven wij ook uw schadeauto een tweede kans

Voor u betekent dat in de eerste plaats dat wij als geen ander de waarde van uw voertuig kennen — vooral van de intacte onderdelen. Bij ons bent u daarom zeker van een eerlijke verkoopprijs en kunt u zelfs uw auto total loss verkopen. Bovendien bieden wij u een volledige service, waarbij ook transport, demontage en de administratieve rompslomp u geen zorgen meer hoeven te baren.

  Wij geven altijd een goed bedrag voor uw schadeauto of sloopauto. Verstuur het formulier voor een snelle indicatie.
  ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald Liever direct iemand spreken? Bel dan 0611415568

  Uw schadeauto verkopen, hoe werkt dat?

  Met een werkterrein van meer dan 9000 vierkante meter is een bezoek aan ons autodemontagebedrijf op zich al de moeite waard. Onze infrastructuren in Zwolle zijn indrukwekkend en u krijgt er een unieke kijk op het proces dat uw schadeauto doorloopt van inkoop tot demontage. Wij ontvangen u dan ook graag op afspraak.

  De ervaring leert ons echter ook dat een virtuele verkoop eens zo vlot werkt, zeker in de coronatijd. De meeste schadeauto’s kunnen of mogen zich immers niet zomaar op de weg begeven. De virtuele baan is daarom vaak sneller en vooral veiliger. Een auto met schade verkopen hoeft ook niet moeilijker te worden dan het is.

  Daarom ontwikkelden wij een handig online formulier waarin u ons snel de basisinformatie van uw schadevoertuig kunt bezorgen. U vult er eenvoudig het merk, model, bouwjaar en de geleden schades in. Met uw informatie en onze expertise komen wij al een heel eind. Hebt u het formulier verzonden, dan hoeft u dus niet lang te wachten op ons bod.

  Hebt u toch liever meteen een persoonlijk contact? Dan kunt u ons ook gewoon bellen op 06 11415568. Bereiken we een akkoord, maar houdt u de auto liever van de weg? Dan kunt u rekenen op onze gratis transportdienst.

  Een eerlijke waardebepaling

  Als verkoper bent u vooral geïnteresseerd in wat uw schadeauto nog kan opbrengen. Bij De Mars doen we er daarom alles aan om de waardebepaling transparant te laten verlopen. Laat u niet wijsmaken dat uw schadeauto geen waarde meer heeft; of dat u geen auto met motorschade verkopen kunt. Sterker nog: bij ons kunt u zelfs een auto total loss verkopen. Waarom? Omdat wij als erkend opkoper van auto’s met schade te allen tijde een correcte restwaarde kunnen bepalen. Hoe dat gebeurt, maken we hier graag wat inzichtelijker.

  Om de restwaarde van uw schadevoertuig te bepalen zijn 2 pijlers belangrijk: de dagwaarde en het schadebedrag. Het eerste bedrag toont aan hoeveel uw auto vandaag de dag waard is. Om dit bedrag te bepalen wordt onder andere rekening gehouden met de nieuwwaarde, de leeftijd en het aantal gereden kilometers.

  Het schadebedrag houdt rekening met de huidige staat van het voertuig. Het drukt uit hoeveel een volledige herstelling van de schadeauto zou kosten. Hiervoor moet het voertuig dus geïnspecteerd worden.

  Is de dagwaarde hoger dan het schadebedrag, dan spreekt men van een schadeauto. Is de dagwaarde lager dan het schadebedrag, dan spreekt men van een sloopauto. Afhankelijk van de marge tussen beide waarden kunt u bepalen of het voordeliger is om de schadeauto te verkopen, dan wel te laten herstellen.

  Gratis transport van WOK auto’s

  Bij de inkoop van schade auto’s krijgen we vaak te maken met zogenaamde WOK auto’s. Een WOK auto Wacht Op Keuren en mag niet meer op de openbare weg rijden (tot de autokeuring het toelaat). Het statuut wordt uitgegeven door de politie, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), of een schade-expert zoals wijzelf.

  Meestal wordt een WOK status toegekend bij invoer van een schadeauto of wanneer de auto in een schadegeval betrokken raakt. Men houdt bij de beoordeling rekening met verschillende factoren, waaronder de vervorming van dragende carrosserie-delen, chassis, wielophanging en deurstijlen. Daarnaast stelt men vragen zoals: staat het dak er nog op? Is er brand- of waterschade? Wat is de staat van het frame?

  Krijgt u een WOK status na een schadegeval, dan is het belangrijk om de autoverzekering te laten doorlopen. Zolang de auto nog op uw naam staat, bent u immers bij wet verplicht om hem te verzekeren. Hebt u even geen tijd voor rompslomp, dan kunt u het kenteken eventueel wel laten schorsen. U wordt dan vrijgesteld van de autoverzekering en de motorrijtuigenbelasting.

  Los daarvan is het echter niet mogelijk om een WOK auto te laten verzekeren. Doorgaans mag u er daarom ook niet mee rijden. Een uitzondering wordt enkel gemaakt voor de dag van de keuring. Dan mag u naar het keuringsstation rijden via de kortst mogelijke weg, zonder eendagskenteken. Wilt u een WOK auto verkopen en bereiken wij een akkoord over de overnameprijs? Dan kunt u daarom rekenen op onze professionele transportservice om alsnog uw kapotte auto te verkopen.

  Vrijwaringsbewijs

  WOK is maar een van de administratieve regelingen die een rol spelen om uw auto te verkopen met schade. Een tweede belangrijk document is het vrijwaringsbewijs. Als erkend schadeauto opkoper kunnen wij ook deze administratie voor u regelen. We leggen uit waarom dat belangrijk is.

  Met het vrijwaringsbewijs nemen wij (het kenteken van) het schadevoertuig van u over. U kunt er dus mee bewijzen dat de auto niet meer op uw naam staat, dat u niet meer de kentekenhouder bent. Zo bent u niet langer verantwoordelijk voor de auto. U hoeft hem niet meer te verzekeren of laten keuren. U moet niet meer aan de belastingen voldoen en kunt ook niet meer aansprakelijk worden gesteld voor bekeuringen of ongevallen.

  Het vrijwaringsbewijs is nodig wanneer u uw auto verkoopt, inruilt, op een andere naam zet of laat slopen. Bovendien kunt u met dit bewijs uw autoverzekering opzeggen zonder opzegtermijn of beëindigingskosten. Enkel wanneer u de verzekering tussentijds opzegde (bijvoorbeeld door schorsing van het kenteken), moet u deze kosten wel nog betalen (bij de meeste verzekeraars).

  Uw schadeauto verkopen?

  Dat kan correct en snel bij De Mars. Als autodemontagebedrijf zijn we aangesloten bij ARN en STIBA; en worden we erkend door RDW en SGS. Bij ons krijgt u zo gegarandeerd een eerlijke prijs en een volledige service, waarbij alle formaliteiten voor u worden geregeld.

  Meld dus snel uw schadeauto aan via ons online formulier of bel ons voor onmiddellijk persoonlijk contact. Wij aanvaarden elk automerk en bespreken meteen uw prijs of doen een eerlijk bod. Binnen de 24 uur staat het geld op uw rekening en kunt u op de best mogelijke manier uw kapotte auto verkopen.

   Gegevens auto:
   Foto 1 (3mb) Foto 2 (3mb) Foto 3 (3mb) Foto 4 (3mb) ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald

   Openingstijden

   Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 18:00
   Zaterdag: 09:00-15:00

   Adres

   Autodemontagebedrijf De Mars
   Graham Bellstraat 13
   8013 PL ZWOLLE

   Tel: 038 - 4655323
   Fax: 038 - 4604046
   Email: info@marsparts.nl

   Marsparts.nl is onderdeel van Autodemontagebedrijf De Mars B.V. Zwolle
   Copyright © Autodemontagebedrijf "De Mars" B.V.