Sloopauto inkoop, hoe werkt dat precies? Uw auto verkeert nog wel in rijdende staat, maar toch heeft de wagen een aantal gebreken. Als de reparatie meer kost dan de auto waard is, besluiten eigenaren er veelal voor om de wagen als sloopauto aan te bieden. Bij autosloperij zijn we gespecialiseerd in de inkoop van sloopauto’s. Wanneer u besluit uw sloopauto te verkopen aan ons, geven wij u er een eerlijke prijs voor. In dit artikel leest u alles over hoe de inkoop van een sloopauto werkt. Heeft u echter een vraag over een sloopauto verkopen, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

  Wij geven altijd een goed bedrag voor uw sloopauto of schadeauto. Verstuur het formulier voor een snelle indicatie.
  ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald Liever direct iemand spreken? Bel dan 0611415568

  Inkoop sloopauto, hoe gaat dat in zijn werk?

  De inkoop sloopauto is in feite een vrij eenvoudig karwei. Velen denken dat de sloopauto inkoop veel tijd en inspanningen kost, maar De Mars maakt het voor u zo gemakkelijk mogelijk. Vraagt u zich af hoe de sloopauto inkoop verloopt? Hieronder leggen wij uit hoe de sloopauto verkopen in zijn werk gaat.

  Uw auto is afgekeurd; uw sloopauto voor de inkoop brengen

  Op een gegeven moment komt uw auto niet meer door de keuring heen. In dat geval kunt u de sloopauto aan De Mars verkopen. U heeft daarbij de mogelijkheid om de auto zelf naar onze autosloperij te rijden of gebruik te maken van onze ophaaldienst.

  Zelf rijden in uw inkoop sloopauto

  Allereerst kunt u zelf rijden naar De Mars om uw sloopauto voor de inkoop te brengen. In de meeste gevallen is het toegestaan dat u zelf rijdt naar de autosloperij, ondanks dat de auto afgekeurd is. Neem wel van tevoren contact met uw garage op om te vragen of het veilig is om met de auto de weg op te gaan. Als het verantwoord is om zelf naar De Mars te rijden, is het prettig als u vooraf met ons telefoonnummer contact opneemt. Zo staan wij meteen voor u klaar om de sloopauto in te kopen. Houd er bovendien ook rekening mee dat u vervoer voor de terugreis regelt. Misschien dat een vriend, familielid of collega u terug naar huis kan brengen.

  Inkoop sloopauto laten ophalen door onze auto-transporter

  Lukt het niet om zelf de sloopauto voor de inkoop naar het autodemontagebedrijf te brengen? Dan helpt De Mars u bij het vervoer van de sloopauto. Neem contact met ons op voor een afspraak, zodat onze ophaaldienst bij u langskomt. De autotransporter haalt de sloopauto op, om deze vervolgens te vervoeren naar De Mars. Ons bedrijf is in Zwolle gevestigd, maar onze ophaaldienst is landelijk beschikbaar. Wij komen dan ook langs op iedere locatie in Nederland voor de sloopauto inkoop.

  Welke gegevens heb ik nodig voor de sloopauto verkopen?

  Wanneer u uw sloopauto wilt verkopen, is het belangrijk dat u de kentekenpapieren bij de hand heeft. U wilt immers uw auto overschrijven aan de autosloperij en daarvoor een vrijwaringsbewijs ontvangen. Vóór 1 januari 2014 bestonden de kentekenpapieren uit een deel 1A, deel 1B en deel 2. Met deel 2 is het mogelijk om een auto op een andere naam te schrijven. Sinds 1 januari 2014 is echter de kentekencard ingevoerd. Dit kentekenbewijs in het formaat van een creditcard is minder fraudegevoelig en handiger in gebruik. Het nieuwe kentekenbewijs bestaat uit twee onderdelen, de kentekencard en de tenaamstellingscode. Met beide delen tezamen kunt u een sloopauto verkopen.

  Zorg dat het papierwerk in orde is bij sloopauto inkoop

  Een sloopauto heeft altijd meer waarde als het papierwerk bij het voertuig klopt. Zo kan ons autodemontagebedrijf op een onafhankelijke manier onderzoeken wat de staat van het voertuig is en wie de eigenaar is. Als het papierwerk klopt, kan de sloopauto inkoop snel afgehandeld worden.

  Sloopauto inkoop zonder papieren

  Helaas komt het af en toe voor dat een eigenaar de papieren van de sloopauto kwijt is geraakt. Dit is echter voor de sloopauto verkoop niet direct een probleem. Autodemontagebedrijf De Mars is namelijk verbonden aan de RDW, waardoor wij voor u een demontagecode kunnen aanvragen. Deze code dient ter vervanging van de benodigde kentekenpapieren. Zo kan alsnog de sloop- of schadeauto verkoop plaatsvinden.

  Ontvang het vrijwaringsbewijs bij het verkopen van de sloopauto

  Nadat u uw sloopauto bij ons heeft gebracht en de juiste papieren aan ons laat zien, spreken we samen met u een eerlijk bedrag af voor uw oude auto, afgekeurde auto of schade-auto. U ontvangt vervolgens het vrijwaringsbewijs, waarmee u van alle verplichtingen rondom de auto verlost bent. Zo toont u met het vrijwaringsbewijs bij de autoverzekeraar aan dat u geen premie meer hoeft te betalen voor uw autoverzekering. U bent officieel niet meer de eigenaar van de sloopauto en gaat met een mooi bedrag naar huis.

  Wat doet De Mars met uw sloopauto?

  Autodemontagebedrijf De Mars is expert op het gebied van recycling. Iedere dag kopen wij sloopauto’s in, waarvan we wel 86 procent weten te recyclen. Allereerst verwijderen onze specialisten de schadelijke vloeistoffen uit uw sloopauto, aangezien deze het sloopproces kunnen benadelen. De onderdelen van de wagen die uitstekend functioneren, worden vervolgens uit de auto verwijderd om te recyclen. Nadat alle herbruikbare onderdelen uit de auto zijn gehaald, wordt uw voertuig tot schroot verwerkt.

  De Mars voor de inkoop van uw sloopauto

  Met een terrein van maar liefst 9000 vierkante meter vol schade- en sloopauto’s beschikt De Mars over een uitgebreide expertise met de inkoop van uw sloopauto. Het is veelal niet gemakkelijk om afscheid te nemen van uw wagen. Als u echter de stap zet, ontzorgt De Mars u graag op een betrouwbare en professionele manier. Hoe beter u voor uw auto heeft gezorgd, des te meer uw sloopauto bij de inkoop zal opleveren. Wilt u meer weten over het verkopen van uw sloopauto, of wilt u direct uw auto door De Mars laten ophalen? Vul dan direct het onderstaande contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Wil u uw auto naar de sloop brengen? 

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Uw persoonsgegevens:
   Gegevens van uw auto:
   Foto 1 (3mb) Foto 2 (3mb) Foto 3 (3mb) Foto 4 (3mb) ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald

   Openingstijden

   Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 18:00
   Zaterdag: 09:00-15:00

   Adres

   Autodemontagebedrijf De Mars
   Graham Bellstraat 13
   8013 PL ZWOLLE

   Tel: 038 - 4655323
   Fax: 038 - 4604046
   Email: info@marsparts.nl

   Marsparts.nl is onderdeel van Autodemontagebedrijf De Mars B.V. Zwolle
   Copyright © Autodemontagebedrijf "De Mars" B.V.