Wanneer u uw auto total loss wilt verkopen, zoekt u een betrouwbare koper voor een eerlijke prijs. Als gerenommeerd autodemontagebedrijf is Marsparts gespecialiseerd in het recyclen van allerlei soorten voertuigen. Iedere dag kopen wij schadevoertuigen en sloopvoertuigen in en recyclen we daarvan maar liefst 86 procent van het gewicht. Bij het hergebruiken van auto, demonteren wij de perfect functionerende elementen en slaan deze op. Zo hebben wij in de loop der tijd een enorme hoeveelheid total loss auto’s gekocht, verwerkt en gerecycled. Wij halen de auto total loss gratis bij u op in heel Nederland, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de afwikkeling. Geef meteen de gegevens over uw total loss auto door via het online formulier en ontvang een vrijblijvend bod om de total loss auto te verkopen.

  Wij geven altijd een goed bedrag voor uw schadeauto of sloopauto. Verstuur het formulier voor een snelle indicatie.
  ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald Liever direct iemand spreken? Bel dan 0611415568

  Auto economisch total loss wat nu?

  “De auto is economisch total loss wat nu?”. Bij een auto total loss verkopen is er een verschil tussen een technisch of economisch total loss auto verkopen. We spreken van een auto die technisch total loss is als het voertuig zodanig veel schade heeft, dat het herstellen of vervangen van elementen in de wagen niet veilig maakt. Ook is er sprake van een technisch total loss auto als de auto er letterlijk niet meer is, bijvoorbeeld door diefstal, een ernstig ongeluk of brand. Een economisch total loss auto houdt in dat de kosten van de reparatie dermate hoog zijn, dat het geen zin meer heeft om het voertuig te laten herstellen. Technisch is het dus nog wel een optie om de wagen te repareren, maar de kosten zouden de waarde van het voertuig ruimschoots overtreffen. In dat geval is het geen goede investering om de wagen te herstellen.

  Wie verklaart de auto total loss?

  Op het moment dat u een ongeluk met uw voertuig hebt gehad, meldt u dit bij uw autoverzekering. Deze verzekeraar zal vervolgens een schade-expert instellen die de wagen zal onderzoeken. Aan de hand van de bevindingen stelt de schade-expert een dagwaarde en wrakwaarde vast, zodat de total loss waarde van de auto kan worden bepaald. Heeft u zelf geen schuld aan het ongeval, maar heeft een tegenpartij bij u de schade veroorzaakt? In dat geval stelt de verzekeraar van de tegenpartij een schade-expert in. De wrakwaarde is de waarde van het voertuig na het ongeluk. De dagwaarde is de waarde van de wagen op het moment voordat de schade plaatsvond.

  Auto total loss verklaard mag ik nog rijden?

  “Als de auto total loss wordt verklaard, mag ik dan nog rijden?”, is een veelvuldig voorkomende vraag. Het hangt er hierbij vanaf of de auto technisch of economisch total loss is verklaard. Bij een auto die technisch total loss is verklaard, is het niet meer mogelijk om met het voertuig te rijden. U krijgt een vrijwaringsbewijs, waarmee u aantoont dat de wagen niet meer op uw naam staat. Dit bewijs is noodzakelijk om de autoverzekering stop te zetten. U doet afstand van uw wagen en het chassisnummer wordt opgeheven. Is uw auto echter economisch total loss verklaard, dan zijn er meerdere opties. Afhankelijk van het soort schade, is het soms mogelijk om met de auto te blijven rijden. Het is vervolgens aan u of u de schade volledig of gedeeltelijk laat repareren. Aangezien het echter vanwege de waarde van de auto niet loont om de reparatie te laten uitvoeren, kiezen de meeste mensen ervoor om de economisch total loss auto te verkopen. Laat u hierbij ook voorlichten door de verzekeraar. Sommige verzekeraars hanteren in de voorwaarden als eis dat het kentekenbewijs ook bij een economisch total loss verklaarde auto moet worden ingeleverd.

  De total loss waarde van de auto

  De total loss waarde van de auto wordt bepaald aan de hand van de dagwaarde en de restwaarde van het voertuig. De dagwaarde, oftewel de waarde van de wagen op het tijdstip voordat de schade plaatsvond, wordt onder meer bepaald door het soort auto, het aantal gereden kilometers en hoe oud het voertuig is. Om een idee te krijgen van de dagwaarde, is het bij voertuigen niet ouder dan vijftien jaar mogelijk om de koerslijst van de ANWB te controleren. De prijzen op de koerslijst zijn echter de verkoopprijzen; een schade-expert zal in veel gevallen een lagere dagwaarde hanteren. De wrak- of restwaarde stelt de schade-expert vast aan de hand van biedingen die opkopers doen op het voertuig. Het hoogste bod dat de schade-expert krijgt, geldt hierbij als uitgangspunt. Bent u het niet eens met de waarde die de schade-expert vaststelt voor uw auto? Dan kunt u uiteraard zelf een andere schade-expert aanstellen om een contra-expertiserapport te laten uitvoeren. De kosten voor een dergelijk rapport moet u in veel gevallen zelf voldoen, tenzij de verzekeraar u de mogelijkheid geeft om een contra-expertiserapport te laten opstellen. Gemiddeld kost een contra-expertiserapport circa € 250,-.

  De werkwijze van een total loss auto verkopen

  Een auto die total loss is verkopen, hoe werkt dat? Marsparts.nl beschikt over een werkterrein van meer dan 9000 vierkante meter waarop we u graag ontvangen om het proces van de auto total loss verkopen laten zien; van inkoop tot demontage. Uiteraard kunt u ook virtueel een auto total loss verkopen. Uit ervaring met de Covid-periode weten wij hoe soepel en eenvoudig de verkoop van total loss auto’s via de website gaat. Daarnaast mogen de meeste total loss voertuigen niet op de weg, waardoor de digitale verkoop veel veiliger is. U vult in dat geval een online formulier in waarin u ons de basisinformatie over uw auto total loss verzorgt. Zo verstrekt u aan ons het merk, het bouwjaar, het model en de geleden schade in. Vervolgens doen wij u een vrijblijvend bod. Wilt u liever persoonlijk contact? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 06-11415568.

  Scooter total loss verkopen

  Niet alleen voor een auto total loss verkopen, maar ook voor een scooter total loss verkopen bent u bij Marsparts.nl op het juiste adres. Net als bij een auto stellen we bij de scooter de dag- en restwaarde vast. Aan de hand van deze waardes, ontvangt u een goed bod voor uw scooter.

  Een eerlijke waarde bij uw total loss auto

  Als verkoper wilt u uiteraard weten wat uw total loss auto nog opbrengt. Bij Marsparts.nl staat een eerlijke en transparante waardebepaling voor uw schadeauto centraal. Uw auto is vaak meer waard dan u denkt. Bovendien betekent een auto met motorschade zeker niet dat uw voertuig niets meer waard is. Zo beschikt uw voertuig wellicht over meerdere auto-onderdelen die in perfecte staat zijn. Als erkend opkoper van voertuigen stellen wij een correcte restwaarde vast. Wij zijn aangesloten bij STIBA en ARN, en worden erkend door SGS en RDW. Zo bent u verzekerd van een eerlijk tarief en complete service voor een auto total loss verkopen, waarbij alle formaliteiten netjes worden geregeld. U brengt uw voertuig bij ons of maakt gebruik van onze gratis ophaalservice in heel Nederland. Neem direct contact met ons op via het online formulier of bel ons voor meer informatie.

   Gegevens auto:
   Foto 1 (3mb) Foto 2 (3mb) Foto 3 (3mb) Foto 4 (3mb) ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald

   Openingstijden

   Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 18:00
   Zaterdag: 09:00-15:00

   Adres

   Autodemontagebedrijf De Mars
   Graham Bellstraat 13
   8013 PL ZWOLLE

   Tel: 038 - 4655323
   Fax: 038 - 4604046
   Email: info@marsparts.nl

   Marsparts.nl is onderdeel van Autodemontagebedrijf De Mars B.V. Zwolle
   Copyright © Autodemontagebedrijf "De Mars" B.V.