Een loop of sloopauto, wat is nu precies het verschil? Auto-eigenaren brengen veelvuldig zowel loopautos’s als sloopauto’s naar autosloperij. Daarom gaan veel mensen ervan uit dat beide soorten voertuigen hetzelfde zijn. Er zit echter een verschil tussen een loopauto en een sloopauto. Autodemontagebedrijf De Mars vertelt u graag meer over het verschil tussen loop en sloop auto. Lees verder voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op.

  Wij geven altijd een goed bedrag voor uw sloopauto of schadeauto. Verstuur het formulier voor een snelle indicatie.
  ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald Liever direct iemand spreken? Bel dan 0611415568

  Verschil tussen loop en sloop auto: de sloop auto

  Er bestaat een groot verschil tussen loop en sloop auto. Wanneer we spreken over een sloopauto, gaat het om een voertuig dat zoveel schade heeft dat u niet meer veilig met deze wagen de weg op kunt. Repareren is in dit geval ook niet mogelijk, aangezien bijvoorbeeld het carrosserie of het chassis niet meer te herstellen zijn. Voorbeelden van een sloopauto zijn een uitgebrande auto of een zwaar beschadigd voertuig na een ongeval. Bij een sloopauto is er geen andere optie dan de auto naar de autosloperij te vervoeren.

  Verschil tussen loop en sloop auto: de loop auto

  Het grote verschil tussen een loop- en een sloopauto is dat een loopauto nog wel te herstellen is. Zo is bijvoorbeeld de motor defect of de distributieriem aan vervanging toe. Door deze mankementen komt de loopauto niet door de APK-keuring heen, waardoor u niet met de wagen op de weg mag rijden. De kosten voor reparatie zijn echter dusdanig hoog, dat u meer kwijt zal zijn dan de dagwaarde van de auto. De vraag is of het in deze situatie nog zinvol is om de reparatie uit te voeren. Zeker bij oudere wagens is de dagwaarde vaak laag, waardoor dure reparaties eigenlijk geen zin meer hebben. In dat geval biedt u uw loopauto aan bij autodemontagebedrijf De Mars voor de sloop.

  Heb ik een loop of sloopauto?

  Het voornaamste verschil tussen een loop of sloopauto is dat de loopauto nog de moeite waard is om te herstellen, terwijl bij de sloopauto dit stadium gepasseerd is. Nu ontstaat direct de vraag wanneer het nog zinvol is om uw auto te repareren. Autosloperij De Mars geeft u graag persoonlijk advies over uw voertuig. Zodra u met ons contact opneemt, geven wij u inlichtingen over of het wel of niet verstandig is om uw voertuig te laten herstellen. Informatie die hierbij van belang is, is onder meer het merk, bouwjaar en type auto. Ook de vraag of er schade is, is van belang. Gaat het alleen om blikschade, of zijn er mechanische mankementen? En hoe omvangrijk is deze schade? Iedere dag ondersteunen onze experts auto-eigenaren bij dit beslissingsproces en uiteraard geven wij u dan ook een betrouwbaar en professioneel advies.

  Loop of sloopauto kopen bij Autodemontagebedrijf De Mars

  Heeft u interesse in een loop of sloopauto kopen? U zoekt bijvoorbeeld bepaalde auto-onderdelen of wilt een auto van de sloop voordelig aanschaffen. Het voordeel van een loop of sloopauto kopen bij een gecertificeerde autosloperij als Autodemontagebedrijf De Mars, is dat het voertuig volledig gecontroleerd is. Zo weet u precies wat er met de wagen is gebeurd. Met deze voertuigen weet u wel van tevoren dat zij niet de weg op kunnen. U heeft dus meer werk aan het ophalen van de loop of sloopauto van de autosloperij, bijvoorbeeld met een trailer. U gebruikt de auto bijvoorbeeld als een spannend opknapproject. Ook kan het zijn dat u de wagen gebruikt als donor auto voor een ander voertuig. Het is namelijk soms voordeliger om uw auto-onderdelen uit een loop of sloopauto te halen, dan alle elementen stuk voor stuk aan te schaffen.

  Voordelig aanbod aan loop- en sloopauto’s op de website

  Op de website van De Mars vindt u een uiteenlopend aanbod aan loop- en sloopauto’s. Met de handige filters aan de zijkant maakt u een onderscheid tussen schade- en sloopauto’s. Selecteer het gewenste merk, bouwjaar, kilometerstand en vermogen om de juiste loop- of sloopauto te vinden. Ook de prijs bepaalt u zelf met de filters. Zodra u de loop- of sloopauto van uw dromen gevonden hebt, vult u het online contactformulier in. Kunt u niet het geschikte voertuig vinden, neem dan gerust contact op met autodemontagebedrijf De Mars. Met uw verzoek via de telefoon of e-mail gaan wij meteen voor u aan de slag om de juiste loop of sloopauto te selecteren.

  Loop of sloopauto verkopen via autosloperij De Mars

  Wilt u een loop of sloopauto verkopen? Wanneer uw beschadigde voertuig op de oprit staat, wilt u deze zo spoedig mogelijk kwijtraken. U kunt immers niet meer met de auto de weg op, waardoor de wagen u alleen maar in de weg staat. Ook kan het zijn dat de beschadigde wagen u herinnert aan een bepaald auto-ongeluk. In dat geval kunt u bij autosloperij De Mars terecht om uw loop of sloopauto te verkopen. Onze experts zien de waardevolle elementen in uw auto en geven u een eerlijke prijs. Kortom, u ontvangt van ons een vakkundige en gratis taxatie.

  Hoe verloopt een loop of sloopauto verkopen?

  Een loop of sloopauto verkopen kan zowel bij ons autodemontagebedrijf als virtueel. U geeft aan ons gegevens over de voertuig door, zoals het kenteken, het bouwjaar, het merk en de kilometerstand. Als u de auto niet bij ons bedrijf brengt, stuurt u foto’s met uw online contactformulier mee. Hierop doen wij een vrijblijvend bod op uw loop- of sloopauto. Daarna is het aan u om akkoord te gaan met het bedrag. Vervolgens zetten we de auto op een andere naam en ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Met deze vrijwaring kunt u de autoverzekering voor het voertuig beëindigen. U ontvangt binnen 24 uur het geldbedrag voor uw loop- of sloopauto.

  Neem contact op met autodemontagebedrijf De Mars

  Wilt u direct van uw auto af of zoekt u de perfecte auto-onderdelen van een loop- of sloopauto? Bel dan naar het telefoonnummer 06-11415568 of vul het onderstaand contactformulier in. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur.

  Wil u uw auto naar de sloop brengen? 

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Uw persoonsgegevens:
   Gegevens van uw auto:
   Foto 1 (3mb) Foto 2 (3mb) Foto 3 (3mb) Foto 4 (3mb) ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald

   Openingstijden

   Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 18:00
   Zaterdag: 09:00-15:00

   Adres

   Autodemontagebedrijf De Mars
   Graham Bellstraat 13
   8013 PL ZWOLLE

   Tel: 038 - 4655323
   Fax: 038 - 4604046
   Email: info@marsparts.nl

   Marsparts.nl is onderdeel van Autodemontagebedrijf De Mars B.V. Zwolle
   Copyright © Autodemontagebedrijf "De Mars" B.V.