Een auto naar de sloop brengen is eigenlijk een best makkelijke klus. Men denkt wel eens dat het onwijs veel tijd, moeite en geld kost, maar niets is minder waar. Op een gegeven moment doet de situatie zich voor dat uw auto niet meer door de keuring komt. De reparatiekosten zijn te hoog in verhouding met de totale waarde van uw auto. Wanneer u op dat punt bent beland zit er maar één ding op; uw auto naar de sloop brengen.

Bij autosloperij De Mars zijn we gespecialiseerd in het demonteren van auto’s. Breng uw auto bij ons naar de sloop en wij geven u er een eerlijk geldbedrag voor terug. In dit artikel proberen we u zo goed mogelijk uit te leggen wat er komt kijken bij het naar de sloop brengen van uw auto. Maar mocht u vragen hebben, voor of tijdens uw bezoek aan ons, dan nemen we graag de tijd om die voor u te beantwoorden.

  Wij geven altijd een goed bedrag voor uw sloopauto of schadeauto. Verstuur het formulier voor een snelle indicatie.
  ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald Liever direct iemand spreken? Bel dan 0611415568

  Auto naar de sloop hoe werkt dat?

  Bent u benieuwd naar hoe het in zijn werk gaat bij het naar de sloop brengen van uw auto? Lees dan gauw verder, hieronder leggen we zo goed mogelijk uit hoe dat werkt.

  Rijd zelf uw afgekeurde auto naar de sloop

  De eerste mogelijkheid is dat u zelf uw auto naar onze autosloperij brengt, veelal mag er met een afgekeurde auto nog wel naar de sloop worden gereden. Informeer altijd vooraf bij uw garage of het veilig is om uw auto zelf naar de sloop te rijden. Mocht dit tot uw mogelijkheid behoren, rijd uw auto dan voorzichtig naar ons autodemontagebedrijf (De Mars). Het is niet verplicht maar het zou prettig zijn als u vooraf belt om aan te geven dat u eraan komt. 

  Tip: Brengt u zelf uw auto? Denkt u er dan ook aan dat u ook weer terug naar huis moet? Wellicht dat een bekende van u, u kan helpen met vervoer.

  Uw auto brengen met behulp van een auto-transporter

  Heeft u een auto-transporter of autoambulance tot uw beschikking? Dan kunt u natuurlijk uw sloopauto zelf naar ons toe vervoeren. Ons personeel helpt u graag bij het uitladen van uw auto op ons sloopterrein. Bel vooraf even op om af te spreken wanneer u komt.

  Heeft u niet de mogelijkheid om uw auto naar de sloop te brengen?

  Geen nood aan de man, we beschikken namelijk over een ophaalservice. Bel ons op en maak een ophaalafspraak. Wij komen dan met onze autotransporter uw kant op om uw auto op te halen om vervolgens te vervoeren naar onze autosloperij.

  Auto naar de sloop welke papieren?

  Als u uw auto naar de sloop gaat brengen, heeft u de volgende papieren nodig om het geheel rond te maken.

  • Kentekencard
   Sinds 1 januari 2014 wordt het kentekenbewijs geleverd in de vorm van een pasje ter grootte van een bankpas. De officiële benaming is dan ook “Kentekencard”.
  • Tenaamstellingscode
   De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers en die heeft u in 2 delen ontvangen (tenzij u de eerste eigenaar van het voertuig bent); één deel kreeg bij de aankoop van uw auto en het andere deel kreeg u samen met uw kentekencard.

  Het kan zijn dat u nog een papieren kentekenbewijs heeft van uw auto, deze bestaat uit:

  • Voertuigbewijs
   Hier staan alle informatie omtrent uw voertuig op.
  • Tenaamstellingsbewijs
   Hier staan alle gegevens op over de tenaamstelling van uw auto.
  • Overschrijvingsbewijs
   Dit deel moet altijd thuis bewaard worden en wordt gebruikt bij het overschrijven van uw auto.

  U wilt uw auto naar de sloop brengen maar bent uw papieren kwijt?

  Het kwijtraken van papieren gebeurt af en toe maar is geen directe reden tot zorgen. Autodemontagebedrijf De Mars is aangesloten bij de RDW en wij kunnen een demontagecode voor u opvragen. Zo’n demontagecode vervangt de papieren die u nodig heeft voor de sloop en zo kunt u alsnog uw auto aan ons kwijt.

  Zodra u al het papierwerk compleet heeft en dit samen met uw auto bij ons inlevert, krijgt u van ons een vrijwaringsbewijs. Dit is een bewijsstuk waarmee wordt vastgesteld dat u niet meer de eigenaar bent van de auto. U heeft nu succesvol uw auto aan de sloop verkocht!

  Twijfelt u nog of u alle juiste papieren heeft om uw auto naar de sloop te brengen? Schroom dan niet om ons even te bellen, we helpen u graag verder en kunnen antwoord geven op uw vragen.

  Samenvattend: Auto naar de sloop wat te doen?

  Zojuist heeft u kunnen lezen wat er allemaal komt kijken bij het naar de sloop brengen van uw auto. Hieronder vatten we het allemaal nog even bondig samen, zo weet u wat te doen wanneer u uw auto naar de sloop gaat brengen.

  1. Check of u uw auto zelf naar de sloop kunt brengen, of dat hij opgehaald moet worden
  2. Zorg ervoor dat uw papierwerk compleet is
  3. Bel ons op 038 4655323 om een afspraak te maken
  4. Breng uw auto of laat deze ophalen
  5. Ontvang uw vrijwaringsbewijs en een eerlijk bedrag voor uw auto

  Nadat u bovenstaande stappen bent doorlopen, bent u officieel geen eigenaar meer van de auto. Wij gaan uw auto eerst ontdoen van schadelijke stoffen en vloeistoffen die het sloopproces negatief kunnen beïnvloeden. Onderdelen van uw auto die nog bruikbaar zijn, zullen worden gedemonteerd en hergebruikt. Zodra alle herbruikbare materialen zijn gedemonteerd, wordt uw auto als schroot verwerkt door Autorecycling Nederland.

  Als het goed is bent u nu helemaal voorbereid op de situatie waarin u uw auto naar de sloop moet brengen. Onze medewerkers staan voor u klaar om u van uw auto af te helpen en beantwoorden graag uw vragen.

  Wil u uw auto naar de sloop brengen? 

  Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Uw persoonsgegevens:
   Gegevens van uw auto:
   Foto 1 (3mb) Foto 2 (3mb) Foto 3 (3mb) Foto 4 (3mb) ✓ Hoogste bod ✓ Gratis Ophaalservice ✓ Direct Uitbetaald

   Openingstijden

   Maandag t/m Vrijdag: 08:00 - 18:00
   Zaterdag: 09:00-15:00

   Adres

   Autodemontagebedrijf De Mars
   Graham Bellstraat 13
   8013 PL ZWOLLE

   Tel: 038 - 4655323
   Fax: 038 - 4604046
   Email: info@marsparts.nl

   Marsparts.nl is onderdeel van Autodemontagebedrijf De Mars B.V. Zwolle
   Copyright © Autodemontagebedrijf "De Mars" B.V.